Naujienos

Nauji reikalavimai. Naujos galimybės.

Kažkam Europos Sąjungos Energijos vartojimo efektyvumo direktyva (EED) yra galimybė pakeisti skaitiklius. Kiti mano, kad tai tik darbas dėl darbo.

Nuo 2020 m. spalio mėn. EED keičia Jūsų darbo su šilumos apskaita būdą. Pasirinkę  Kamstrup atsirasit –  ateityje. Mes čia esame ir dėl skeptikų ir dėl optimistų. Ir dėl mažų pokyčių ir dėl didelių patobulinimų.

Žinome, kad energijos ar vandens suvartojimo apskaita yra tik viena iš daugelio užduočių dirbant su turto valdymu. Taigi kodėl gi dėl šios priežasties nesupaprastinus skaitiklių ir kartu neatitikus Energijos vartojimo efektyvumo direktyvos (EED) reikalavimų? Kai kurie mano, kad direktyva yra galimybė pakeisti dabartinę matavimo praktiką. Kita vertus, kiti tai vertina kaip papildomą sudėtingumą ir taip įtemptame darbe. Nepriklausomai nuo perspektyvos, EED skatins pokyčius trijose konkrečiose srityse:

• Nuotoliniu būdu nuskaitomi skaitikliai
• Duomenų rinkimas ir sąžiningas atsiskaitymas
• Informacijos teikimas naudotojams

Direktyvos tikslas – kad išmanieji skaitikliai suteiktų naudotojams naujų įžvalgų apie jų pačių vartojimo elgesį ir taip jiems leistų optimizuoti energijos ir karšto vandens vartojimo būdą. Viskas tam, kad būtų taupomi finansiniai ir aplinkos ištekliai.

 

Spauskite čia, kad peržiūrėtumėte visą pranešimą (anglų k.)